Postoji li pokriće za ogradu u paketu osiguranja stambene zgrade ?

Klijent ima policu osiguranja stambene zgrade u kojoj je upravitelj, a osigurani su uobičajeni rizici za takve objekte (požar, oluja, izljev vode, poplava i bujica, lom stakla i odgovornost). Želi prijaviti oštećenje klizne metalne ograde koja je stradala od oluje i tuče.

Dobro proučite svoje police stambenih zgrada jer dosta stanara i upravitelja nije svjesna što sve imaju ugovoreno. Na police se može dodati pomoćne objekte (garaže, ostave, prostore za smeće) a pod njih pripadaju i ograde. Doplatak za pokriće pomoćnih objekata je zanemariv, a možete prijaviti štete koje su dosta učestale (npr. udar nepoznatog motornog vozila i oluja).

Razlikuju se pokrića za stambene zgrade ovisno o osiguravajućoj kući u kojoj ste ugovorili policu. Puno su veće razlike nego za privatne objekte.

Najviše pozornosti obratite na pokriće izljev vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi. Gledajte da ako je moguće imate ugovorene rizike loma cijevi, korozije, začepljenja, troškova gubitka vode uslijed nekog od ovih osiguranih slučajeva, troškovi otklanjanja začepljenja zajedničkih odvodnih cijevi.

Osiguranjem stambenih zgrada pokrivate zajedničke dijelove zgrade. Svakako je preporuka da za svoj stan imate privatnu policu.

Za izračun premije pošaljite upit.

Zanima Vas nešto u vezi osiguranja?

Pitanja, primjedbe, savjeti ili upiti za izračun premije.