Udar nepoznatog motornog vozila u kuću, primjer štete osiguranja privatne imovine

Klijentu je preko noći nepoznato vozilo oštetilo ogradu kuće. Radi se o ogradi od kovanog željeza i šteta je preko 5.000,00 kn.

Ukoliko se i vama dogodi nešto slično, postoje dvije opcije za prijavu štete preko osiguranja. Prva je da znate koje vozilo je udarilo u vaš objekt i prijavite štetu preko obaveznog osiguranja automobilske odgovornosti. Najbolje i najbržeje da vozač stane i razmijenite podatke, sve može brzo biti riješeno. Ako ste registarsku oznaku vidjeli na kameri ili saznali preko nekog svjedoka, pozovite policiju radi zapisnika.

Druga varijanta je da nemate podatke o vozilu i vozaču koji vam je napravio štetu. Tu vam jedino može pomoći osiguranje kuće koje u paketu ima pokriće “udar nepoznatog motornog vozila”. Ako imate takvu policu uslikate oštećenje i opišete događaj radi što jasnije prijave. Štetu možete naplatiti preko računa popravka ili na nagodbu.

Većina osiguravajućih kuća iz naše ponude (https://bilijon.com/category/privatna-imovina/ ) ima taj događaj pokriven na puni iznos osiguranja, neki čak i u najosnovnijem paketu. Za dodatna pojašnjenja i izračun premije pošaljite upit.

foto: Unsplash

Zanima Vas nešto u vezi osiguranja?

Pitanja, primjedbe, savjeti ili upiti za izračun premije.