Mogu li raskinuti dopunsko zdravstveno osiguranje da dobijem popust za nove osiguranike ?

“Bliži mi se naplata nove osigurateljne godine za policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Vidim da je opet akcija sa popustom za sve koji ugovaraju novo osiguranje. Mogu li ja raskinuti svoju policu pa ugovoriti novu da opet dobijem popust ?”

Česte su akcije za prvu godinu osiguranja za nove osiguranike dopunskog i dodatnog zdravstvenog, vrste osiguranja koje se najčešće ugovara kao višegodišnje, do otkaza. Popust, naravno služi za privući nove osiguranike. Kasnije plaćate redovnu cijenu. Premija dopunskog zdravstvenog osiguranja ovisi o dobi. Ukoliko vam je u startu najpovoljnija bila baš ta osiguravajuća kuća vjerojatno će biti i idućih nekoliko godina. Tako da nema nekog velikog razloga za raskidanje i velikih ušteda. Samo si možete navući komplikacije sa raskidima i novim ugovaranjem, paženjem da nema prekida u pokriću jer u protivnom imate “karencu” -počekni rok bez pokrića kod novih ugovora.

Ukoliko želite biti sigurni da uvijek imate najpovoljnije dopunsko, ugovarajte na godinu dana i svake godine gledajte gdje je najpovoljnije, ali opet imajte na umu da pripazite da vam ne istekne polica jer se to dogodi najčešće kad je najviše potrebna.

Zanima Vas nešto u vezi osiguranja?

Pitanja, primjedbe, savjeti ili upiti za izračun premije.