Dodatak za privatnu odgovornost na putnom osiguranju za skijaše

Popuštanjem mjera protiv Covid pandemije lagano se vratilo tržište putnog osiguranja. Ove zime je uočljiva jedna bitna promjena kod svih koji su kupili aranžmane za boravak radi na skijanja u Italiji. Klijenti su dobili napomenu da svi skijaši “moraju” imati ugovoreno osiguranje odgovornosti prema trećima, a neki navode i kazne za one koji nemaju takvo pokriće ( 100 do 150 eur i oduzimanje ski pass-a).

Osiguranje privatne odgovornosti je poznato kao nešto što svi punoljetni građani po zapadnoj europi imaju ugovoreno. Pisali smo dosta o toj temi, ali bih još jednom naglasio najvažnije:

  • ukoliko imate ugovorenu policu osiguranja stana, kuće, kućanstva – sa pokrićem privatne odgovornosti, vi i vaši ukućani ste pokriveni za takve slučajeve
  • neki su radi putovanja po inozemtsvu ugovorali i individualne police (radi viših pokrića npr.), provjerite i takve police

Svi ostali moraju ugovoriti pokriće privatne odgovornosti kao dodatak na putnom osiguranju. Putno osiguranje se sastoji od glavnog pokrića za sve zdravstvene usluge u inozemstvu (gledajte da je kod skijanja minimalno 30.000 eur po osobi), a mogući dodaci su: osiguranje od nezgode, dnevna naknada za neiskorišten ski pass, osiguranje prtljage i privatna odgovornost. Maloljetnici ne mogu ugovoriti osiguranje odgovornosti, za njih odgovara roditelj ili skrbnik.

Za sve nedoumice i pomoć oko tumačenja pokrića, izrade nove police, slobodno pošaljite upit.

Zanima Vas nešto u vezi osiguranja?

Pitanja, primjedbe, savjeti ili upiti za izračun premije.