“Kako prijaviti štetu loma stakla na poslovnom prostoru?”

Klijent ima osiguranje poslovnog prostora, opreme i zaliha u ugostiteljskom objektu. Šteta se dogodila preko noći, razbijeno je staklo izloga lokala.

U slučaju loma stakla uzrok štete nije previše bitan, ali dobro je navesti u opisu prijave štete što više točnih informacija. U ovom je slučaju šteta od nepoznatog počinitelja. Kako je potrebna dosta hitna sanacija, pozvan je staklarski obrt koji je isti dan zamijenio staklo.

Prijava štete se radi na način da se uz zapisnik doda nekoliko fotografija oštećenja i račun popravka. Na računu može biti staklo i usluga dostave i montaže. Iznos pokrića za ove štete je “na prvi rizik”, što znači da je to neki manji iznos od ukupne vrijednosti opreme.

Pazite da prilikom ugovaranja osiguranja dobro procijenite vrijednost najskupljeg staklenog bloka na objektu ili unutar objekta, tako da iznos “na prvi rizik” bude dovoljan za pokriti štetu. Ukoliko je razlog oštećenja stakla požar, oluja, eksplozija, iznos pokrića nije po riziku lom stakla nego po iznosu pokrića za te događaje.

Zanima Vas nešto u vezi osiguranja?

Pitanja, primjedbe, savjeti ili upiti za izračun premije.