Pokriva li putno osiguranje liječenje trudnica?

Ovih je dana završila jedna velika akcija putnog zdravstvenog osiguranja sa premijom u pola cijene. Neki su klijenti postavili pitanje koje se dosta često spominje u kontekstu putnog osiguranja, a to je pokriva li putno zdravstveno osiguranje liječenje za trudnice ?

Kako bi se smanjile nedoumice stavio sam sken stranica iz uvjeta na kojima su opisana sva isključenja osigurateljeve obveze. Za trudnoću točno kaže ne pokriva liječenje posljedica trudnoće ili komplikacija u trudnoći, osobito namjerni prekid, porod i spontani pobačaj. Ipak, u slučaju akutnih komplikacija tijekom trudnoće osiguratelj će u okviru police nadoknaditi trošak prve medicinske intervencije koja je potrebna da bi se otklonila opanost po život majke i/ili djeteta.

Što bi značilo da se osiguratelj štiti od nekih namjernih slučajeva (kojih će očito bilo, jer svaka stavka u uvjetima je nastala iz takvog slučaja u povijesti) zlorabljenja polica i pokrića. U konkretnom slučaju je pokriće na polici 50.000 eur zdravstvenih usluga, možete zamisliti kolike su manipulacije moguće.

Ista stvar piše i za liječenje kroničnih bolesti, posljedica nezgoda koje su bile poznate ili postojale prije polaska na put, liječenje malignih oboljenja, posljedica korištenja alkohola i droga.

Ali na kraju uvijek stoji da osiguratelj mora jamčiti pomoć osiguranoj osobi u bilo kojoj situaciji smrtne opasnosti.

Isto tako, pripazite gdje se osiguravate, npr neki osiguratelji imaju klauzulu da nikako ne pokrivaju troškove vezane uz trudnice ako su navršile 35 godina i preko 7. mjeseca trudnoće.

Leave A Comment

Zanima Vas nešto u vezi osiguranja?

Pitanja, primjedbe, savjeti ili upiti za izračun premije.