Zdravstveno osiguranje kao prevencija

Postavio sam si pitanje koja je tema koja najviše povezuje blagdane i osiguranje?

Iako ih na prvu ima jako puno, od osiguranja od posljedica nezgode, požara, kasko (ispada da je vrijeme blagdana i dočeka novih godina najveća strepnja za osiguratelje, samo zbrajaju štete) – jedna mi se nametnula kao najmanje poznata i koju bismo svi zajedno morali malo više promovirati. Vezana je uz zdravlje, time zdravstveno osiguranje, a dolazi u obliku prevencije i kontrole. Blagdansko prejedanje, prekomjerni unos soli, masti, šećera i alkohola u kombinaciji sa sjedenjem i ležanjem čini se idealna kombinacija za srčani i moždani udar. Kako bismo što je više moguće sveli na minimum taj najgori scenarij možemo učiniti neke korake u prevenciji.

Zdravstveno osiguranje u privatnom obliku nije neka novost na hrvatskom tržištu osiguranja, ali je u posljednjih nekoliko godina doživjelo ekspanziju. Tako sada gotovo da ne postoji osiguravajuća kuća koja u ponudi nema dodatno zdravstveno osiguranje u obliku sistematskog pregleda, specijalističkih pregleda, specijalističke dijagnostike i terapije. U širim paketima moguće je doplatiti za manje operativne zahvate, dentalne postupke, smještaj u privatnoj bolnici i sl. Možete birati opciju sa sistematskim pregledom svake godine, jednom u dvije godine ili skroz bez sistematskog pregleda i tako regulirate visinu premije.

A gdje je tu prevencija?

Jedna kuća nudi skroz drugačiji pristup. U ponudi imaju kompletnu zdravstvenu uslugu, tako da klijent ima na izbor uz specijalističke preglede, laboratorijske pretrage, specijalističke ginekološke preglede i dijagnostičku obradu kao opciju dodati vježbanje u fitness studiju, boravke u hotelima s noćenjem i welless uslugama, savjetovanje kod nutricionista, izradu plana prehrane i intolerancije na hranu.

Kolektivno zdravstveno osiguranje za poduzeća

Za pravne osobe sa preko 5 djelatnika je već moguće ugovaranje po posebnim cijenama i paketima, a najvažnije je ponovno naglasiti da je na tržištu trenutno moguće ugovoriti sve što poželite. Kod kolektivnih osiguranja nema pojedinačnih zdravstvenih upitnika. Npr. što je zanimljivo za poslodavce je da u nekim paketima postoje naknade za rođenje djeteta, ugovaranje rizika srčanog i moždanog udara za sve zaposlenike, osiguranje od nezgode i mogućnost ugovaranja kolektivnog dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Zanima Vas nešto u vezi osiguranja?

Pitanja, primjedbe, savjeti ili upiti za izračun premije.